Dacă ați ajuns pe această pagină căutând pe Google sau pe alt motor de căutare termeni precum:
CE ESTE SEO, CUM SE FACE SEO, …
Înseamnă că această pagină a fost verificată de către boții care se ocupă de indexarea conținutului paginilor în așa fel încât acest conținut a fost marcat ca relevant căutării și implicit a apărut în rezultatele căutării dumneavoastră.

SEO a apărut odată cu apariția motoarelor de căutare și se referă la optimizarea conținutului paginilor unui site web tocmai pentru a putea fi indexate în funcție de relevanța lor în raport cu termenii căutați.

Necesitatea ca aceste informații să fie sortate a făcut ca SEO-ul să devină o industrie în domeniul internetului, unde specialiștii au putut să își folosească cunoștiințele în domeniu pentru a genera creșterea organică a traficului calitativ către conținutul optimizat.

SERP (Search Engine Results Pages) este un alt acronim ce se referă la rezultatele pe care le oferă un motor de căutare la căutarea unui termen sau a unei expresii.

Este de notat faptul că:

  • Pentru aceeași expresie căutată chiar și pe același motor de căutare, de către utilizatori diferiți, SERP pot fi diferite.
  • SERP se află într-o schimbare continuă, depinzând de foarte mulți factori.
  • Motoarele de căutare oferă servicii de promovare și atragere de trafic plătit
  • În SERP vor apărea atât rezultate sponsorizate (reclame pe pagina rezultatelor), cât și rezultatele efortului SEO.

Traficul generat în urma aplicării tehnicilor de optimizare SEO este gratis.

De ce ar trebui să oferiți atențe asupra SEO?

Traficul organic este cel care „vinde”. De asemenea este considerat ieftin, deoarece costurile optimizărilor SEO sunt de obicei destul de mici (sau inexistente în cazul in care administratorul site-ului deține conoștiințele necesare și dorește să investească timp pentru a optimiza conținutul).

Cercetarea și găsirea cuvintelor cheie relevante conținutului se face cu ajutorul diverselor instrumente disponibile în mare parte gratis online.